Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Фонд «Монсанто» виділить понад 2 млн гривень на створення навчальних центрів з розвитку аграрних навичок

23.04.2016

Фонд «Монсанто» ухвалив рішення про виділення більше 80 тис. доларів США (понад 2 млн гривень) на реалізацію проекту Міжнародного благодійного фонду «Добробут громад» у Житомирській та Черкаській областях. Проект, що став переможцем міжнародного грантового конкурсу Фонду, передбачає створення трьох центрів з розвитку аграрних навичок студентів та школярів – на базі Бабанської школи-інтернату (Черкаська обл.), Житомирського національного агроекологічного університету та Уманського національного університету садівництва.

Планується, що проект «Розвиток навичок юних фермерів» покращуватиме навички ведення сільського господарства школярів і студентів, а також навчатиме їх основам підприємницької діяльності. У рамках проекту в Житомирському національному агроекологічному університеті буде реконструйована демонстраційна міні-ферма на 15 голів великої рогатої худоби, а в Уманському національному університеті садівництва буде створена демонстраційно-навчальна ділянка з вирощування полуниці. У Бабанській школі-інтернаті буде реконструйована  демонстраційна міні-ферма на 8-10 голів великої рогатої худоби.

В усіх навчальних закладах, залучених до проекту, будуть проведені тренінги для викладачів та демонстраційні заходи на відповідних майданчиках. На основі досвіду проекту передбачена розробка методичних посібників для студентів з розвитку малих молочарських ферм та ягідництва. Також планується розробка та впровадження курсу молодого фермера для випускників школи-інтернату.

Про Фонд «Монсанто»

З 1964 року Фонд «Монсанто» працює заради значного та значимого поліпшення життя людей. Як і компанія «Монсанто», що є лідером інноваційного та сталого розвитку сільського господарства, Фонд «Монсанто» намагається бути інноваційним лідером філантропії, надаючи допомогу сталому розвитку громад, які цього потребують, в усьому світі. Як філантропічне відділення компанії «Монсанто», Фонд фокусується на зміцненні як фермерських громад, так і тих громад, де працюють та живуть співробітники компанії.

Додаткову інформацію про міжнародні гранти Фонду «Монсанто» можна отримати за адресою www.monsantofund.org/grants/international